Friday, 23 September 2011

nasi ayam

ok tngah pepagi buta ne aku nak kongsi dengan ampa semua gambar2 makan malam aku n family abg aku n kak syikin...ok menu kami malam ne ada lah..nasi ayam dengan air oren...yum yum yummy!!!!
time x masak lg
amcm ayam yg aku goreng
yeah!!nasi dah masak
ne pulak smbal n kicap untuk nasi ayam la
ne la sup ayam..
time ne smua dah ready..tunggu sup jer didih
pembantu a.k.a pengacau yg dok sibuk nak makan jer
p/s : sapa2 dah tengok gambar ne then teringin nak makan..just commend jer kat bawah ne or pm aku kat FB untuk resepi yer...
sapa yang baru nak try masak try la resepi ne...senang sesangat la...esok nasi dagang pulak...tnggu aku update yer...

Thursday, 22 September 2011

ada lagi ker orang mcm ne??

selamat pagi...amcm korng??shat..ok tngok tak title pun mcm per lg kan...ok aku cter yer..
petang tadi aku g mkan nasi arab dng kak syikin..memng best la nasi tu...terbaik la..kdai tu best tp x da owg pun..may b time tu awal lg kot..x kisah la bnda tu..tngah sdap2 mkn ada la budak ne datang mintak sedekah.kata nya untuk umah anak2 yatim..so aku dng kak syikin bg la sedekah...lpas tu aku stop jap mkan smbil tengok budak tu..budak tu g trus kat stu meja ne..ada 2 owg mamat ne tengah makan..aku ingat mamat tu nak bagi duit jer or kata tak nak mcm sllu owg lain buat(kadang2 aku wat jugak la)..rupa2nya mamat tu ajak budak tu makan...sungguh aku terkejut...mula tu budak tu x nak smbil tunjuk air yg ada kat tangan dia..then mamat tu paksa jgk budak tu duduk...baik sngguh la dia tu..last2 lpas mamat tu paksa2 budak tu pun mkn la...aku smpat jgk la tngkap gmbar depa ne..sowi la x jelas sngt...
tinggal kawan mamat ne makan dengan budak tu

mamat tu tngah bayar

on the way nak blik tempat makan

mamat tu tengah sembang2 dengan budak tu


p/s: klau la yang baca blog aku ne mamat tu....aku betul2 teharu dng sifat prihatin tu la..
sila2 kita contoh yer..insyallah aku akan usaha wat mcm mamat ne la...


Wednesday, 21 September 2011

rindu ampa semua..

aku mlas nak tulis bnyak..aku terlampau rndu ampa smpai x tau nak tulis apa la....harap ampa ingt aku jgk la..ehehheehhe
durian's time

dah jadi bini owg dah

kami suka jalan2

sonok lepak

hobi yg sama..bergambar

suka bergambar jugak

zaman muda2

geng hingaq

dah tak malu sekarang

kami suka belakon

geng kak sulung

sama2 bising

TERIMA KASIH BEBANYAK ampa sudi jadi kawan aku yang banyak mulut ne time sekolah rendah, sekolah menengah dan jugak time kolej...rindu time dok gelak dng ampa dulu....
p/s: harap sampai bila2 la kita kwan yer....luve u all

Friday, 9 September 2011

anak-anak saya

lama nya dah x wat blog ne...huhuuh...sowi la yer..msti rindu kan nak tau hidup aku skrang mcm ner...Alhamduliallah...baik jer..tp skrng aku dah tak dok kat k.l la..dok kat s.p lak..sonok aku dok sini.aku rasa apa tu TANGGUNGJAWAB.mcm ner nak handle budak2.tambah pengetahun aku bab2 msak ne.yang aku tak tau lngsung ne...Alhamduliallah la..dah bnyak kli aku msak..
hari ne aku kluar jalan2 kat s.p ne..bwak anak2 aku la..ramai la..dalm 3 owg yg kecik..kalau korng pikir tu tak ramai terpulang la..tp bg aku ramai sbb semua perangai lain..
anak2 yg suka sngat KFC

sowg gaya sengeh & sowg gaya ayu

ayu girl & pengusik boy

semua tengah asik makan KFC

riang bersama


mak depa yang makin gemok!!!

aku sunguh-sunguh tabik mak yang mampu membesarkan anak yang ramai...
ampa nak tau mcm ner pengalaman ne..TRY LA WEH!!!

Saturday, 20 August 2011

VLOGGER

hai2..ari ne aku x wat per pun dok atas katil jer smbil lpak2 dng lappy kesayangan aku ne...aku ronda2 la youtube..benda yang aku suka tngok kat youtube ne ada 1 jer..tngok vlogger owg..
ada 3 owg vlogger yg aku minat gila2...
1)matluthfi90
2)aimanazlan90
3) IniAnwarHadi
depa 3 ne aku minat gila2 la..skrng ne aku tnggah download video depa ne...sbb apa aku download??bkn sbb nk jual or pa..coz aku nk smpan nnti aku tngah sdih ker..tngah ada mslah ker..tngah happy ker..tngah brasa nak tngok ker..snang jer la aku nak tngok..
so sapa2 yg tak pernah tngok dia owg vlogger dia owg ne..sila2 tngok bnyak nshat n teladan la..
TAK RUGI TENGOK

Thursday, 18 August 2011

tentang perempuan

Hari ne aku nak cete hal pmpuan yang kadang2 laki ckp susah nak faham tu...sebenar nyer aku ambik info ne kat salah sbuah blog yg femous jgk la...so kita kongsi2 la kat cini yer..

1.Bila seorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2.Bila dia tidak menghiraukan kamu setelah kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia waktu untuk menenangkan hatinya sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.


3.Wanita susah untuk mencari sesuatu yang dia benci tentang orang yang paling dia sayangi (karena itu banyak wanita yang patah hati bila hubungannya putus di tengah jalan).

4.Jika seorang wanita jatuh cinta dengan seorang lelaki,lelaki itu akan sentiasa ada di pikirannya walaupun ketika itu dia sedang bersama dengan lelaki lain.

5.Bila lelaki yang dia cintai merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6.Wanita memang menyukai pujian tetapi selalu tidak tahu cara menerima pujian.

7.Jika kamu tidak suka dengan gadis yang menyukai kamu setengah mati, tolak cintanya dengan lembut, jangan berkasar dengannya karena ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tidak akan tahu bila dia telah membuat keputusan, dia akan melakukan apa saja.

8.Jika seorang gadis sedang menjauhkan diri darimu setelah kamu tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika. Jika kamu masih ingin menganggap dia seorang kawan, cubalah tegur dia secara perlahan-lahan.

9.Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik, puisi, lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10.Jangan sesekali beritahu kepada perempuan tentang apa yang membuat mereka langsung merasa tidak berguna.

11.Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12.Bila pertama kali lelaki yang dicintainya sedang memberikan respon positif, misalnya menghubunginya melalui telepon, si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat, tetapi sebenarnya dia akan berteriak kerana gembira dan tak sampai sepuluh minit, semua kawan-kawannya akan mengetahui berita tersebut.

13.Sebuah senyuman memberi seribu arti bagi wanita. Jadi jangan senyum sembarangan kepada wanita.

14.Jika kamu menyukai seorang wanita, mulailah dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu lebih dalam.

15.Jika seorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar, tinggalkan dia karena dia memang tak berminat denganmu.

16.Tetapi jika dalam waktu yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17.Jangan sesekali meneka apa yang dirasakannya. Tanya dia sendiri!!

18.Setelah seorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya mengapa aku tidak bertemu lelaki ini lebih awal.

19.Kalau kamu masih mencari-cari cara yang paling romantis untuk memikat hati seorang gadis, bacalah buku-buku cinta.

20.Bila setiap kali melihat foto bersama, yang pertama dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri.

21.Bekas kekasihnya akan selalu ada di pikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat yang teristimewa di hatinya!!

22.Satu ucapan 'Hai' saja sudah cukup menceriakan harinya.

23.Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24.Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata untuk memikat kawan mereka yang lebih cantik.

25.Cinta berarti kesetiaan, jujur dan kebahagiaan tanpa syarat.

26.Semua wanita menginginkan seorang lelaki yang dicintainya dengan sepenuh hati.

27.Senjata wanita adalah airmata!!

28.Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya memberi surprise buatnya (hadiah, bunga atau sekadar kata-kata romantik). Mereka akan terharu dan merasakan bahwa dirinya dicintai setulus hati. Dengan ini dia tidak akan ragu-ragu terhadapmu.

29.Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang memberi perhatian padanya dan baik terhadapnya. So, kalau ingin memikat wanita pandai-pandailah.

30.Sebenarnya mudah mengambil hati wanita karena apa yang mereka inginkan hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

Sapa yang tak faham lagi sila la g tanya kat perempuan yang sangat dng dri anda yer..contohnya, mak, adik, kakak, dan sesiapa punyer...kita kena saling faham memahami yer..
TAMBAH2 LA ILMU DI AKAL 

Friday, 12 August 2011

perubahan aku

ne aku nak tnjuk perubahan muka aku dalam 2 3 tahun ne.bak kater owg baru nak up la.so dri bebudak sekolah ke bebudak bru nak besor.



2010
2011


klau korng ne yg pandai la sila bg senarai kat mana cek dah berubah sesngt.
sila2 la yer letak commend kat bawah ne tau

Tuesday, 9 August 2011

my stalker

assalamualaikum.........
Ya Allah punya la lm x update blog aku yg x semengah ne....hari ne trpkir lak nak update atas sbb tertntu..
apa yer nk wat tjuk..hah...mcm ne la aku cete la hal sowg budak ne...ne x da niat nak kata kat dia or sesiapa yer...wat panduan hidup jer...
ok aku nama kan nyer sara..tp nama dia lain tau..
sara ne sowg yg mcm ok la mula2 aku knl..bila dh lama knl mcm langit dng bumi punyer prangai...dia punya prngai sesangt la baik(tangan ke dada dan mata ke atas yer)...dia suka sngt belakon..klau la dia x da kwan or ter desak nk mntak tolong dia akan cri kita..klau x da per2 mslah jng la nak harap dia nak mai...ok la tu aku maaf kan kslahan dia coz bg aku kdng2 kita smua pnah buat kan mcm tu...
hah ne yg paling aku x suka...dia dh jd stalker aku sekrng...perhh...sonok kot dpt tau ada owg dok bca blog aku...tp yg x best nya dia pertikaikan blog aku lak..ko pe hal x pasal2 nk cmpur idup aku....x malu la dah la block aku kat FB ang tampa sbb dah tu dok pertikaikan aku punya blog la...klau x puas hati commend kat bwah ne yer...
dah la mlas nk pikir...trus kan jd my stalker yer....hah jng lupa commend kat bwah ne yer...
aku terus happy dng hidup aku...then ko trus kutuk aku tau....

Saturday, 6 August 2011

mintak tolong & terima kasih

dah lama kot x berblog ne...hehehehehe..rndu aku dak???aku tau msti rndukan coz aku dpat tau aku dah ada stalker..per dh mcm artis kot..heheheh..btw tq co sudi baca blog aku yer..
ok skrng aku nk cete bab tjuk entry aku..mcm ne aku heran la nper la mnusia ne susah sngt nak ckp tolong or terima kasih???
apa maksud aku??ok2 mcm ne korng msti pernahkan nk mintak tolong sesiapa kan..ok skrng aku wat cete la mcm ne..
mamat : weh ko nak g cafe ker??
jep      : yer la..nper??
mamat : beli aku air tebu yg manis tau..nnti aku bg duit ar
jep      : ok la...
mamat : jang lupa ais bg bnyak..dah tu ikat tepi tau..

10 minit lpas tu....

jep     : nah air ko...
mamat : hah ko ltak jer ats mja tu
jep     : duit??
mamat : berkira kot ang ne..ala kwan2 kira halal la..
jep      : ok la...

ok klau korng mcm si jep tu apa kata hati korng??
klau aku la kan aku pkir 2 3 kali jgk la nak tolong mamat tu sbb dah la nak mntak tolong tp x ckp pun tolong..dah tu ska2 jer bg arahan bnyak2...dah tu owg bg tak ckp per2 pun..klau mlas nk ckp terima kasih ko ckp la TQ ker apa...
susah sngt ker???
jng jdi owg yg takda sivik la...
BUDAYA KITA WAJAH KITA....

Monday, 1 August 2011

GAGAL tp HAPPY

untuk sesiapa yg sllu baca blog aku (ader ke yg nak baca) ne msti tnggu2 hari2 yg lain2 coz aku wat cabaran sampai hari 30 jer...sorry la...sbb nyer bb aku wat hal la sangat2...dah tu mak n abah aku wat surprise kat aku coz tibe2 jer dia owg mai k.l ne...best kot..so apa lg kami adik beradik yg ada kat k.l ne bergabung...ehhehehe..
habis la mak n abah kami merap.....first g jalan2 kat sungai buloh tngok pokok2..mak nak sngt tngom tu sbb mak kan suka tngok pokok...
aku nak letak gambar...tp line ne mcm sengal la..ok aku jnji nnti aki latak gambar bebanyak yer...

Thursday, 28 July 2011

Hari 07 - gambar seseorang / sesuatu yang mempunyai impak besar bagi anda

hah ok hari yg ke7..perh dah smnggu beb dok pulun wat benda ne...dok pulun wat dng mrs.pinky ne...pulun la kami dok wat..heheheheh
ok tajuk hari ne adalah.........baca kat atas tu...ehehehe
ok ne la owg yg bg impak besar dalam idup aku selain mak ayah aku and adik beradik aku...
dia ne la yg sabar gila2 layan aku yg perangai mcm apa jer pun ne...memang sabar la dia ne....
sbb tu la aku sayanggggggggggg sngt2 kat dia ne...
mohd shukri mohd redzuan


Wednesday, 27 July 2011

Hari 06 - Favorite pahlawan super dan mengapa

alhamduliallah dah smpai hari yg ke6 dah pun...ne pun kira lmbat nak update...hehehehhe...ptut la nm dia cabaran..bukn senang nak update setiap hari...perh payah kot....btw aku nak try jgk la...
ok hari ne bab pahlawan....aku ne nak kata minat super2 hero tak la sngt..tp aku nak sangt jd yg seekor ne..
ok nper la aku pnggil sekor???sebab dia kucing yg power...bkn maksud aku nak jd kucing...tp aku nak jd mcm dia...ala msti korng tau kan bila aku sebut kucing yg power...
DOREMON....that's my hero...
ne la hero aku


mmesti la korng pikir nper la aku nak jd doremon ne....
ne la sebab2 nyer..
1) ada poket yg POWER
2) gemok tp cute gila
3) gemok tp semua owg suka dia
4) sentiasa bg owg happy
5) sentiasa ada peyelesaian bg nobita
6) takot tikus (sama mcm aku)

hah ne la sbab2 aku suka sngt kat doremon ne............
i love doremon

Tuesday, 26 July 2011

hari 05 - Gambar tempat anda telah lawati

sebenar nyer mood aku skrng ne tersangat la tidak baik tp sbb nk trus kan cbaran...aku wat jgk...
purh2!!!!!!!nak ambik mood ne..
hah ok bab gambar2 ne suka benor la teman...hehehehehe....
ok sekarang mari cuci mata tngok gambar2 aku yg banyak ne...ehehehehhe
first gambar jejalan dng FAMILY
ne kat PCB(pantai cahaya bulan)

first time g MASJID  BESI

ne g jejalan dng mak & abah kat 
RIMBA HERBA PERLIS 

baru blik bari kelantan..
DATARAN TITIWANGSA

ne lak gambar aku jejalan dng member...semua gambar ne time aku first time g sana tau..

MASJID INDIA...time to shopping...

I-CITY, SHAH ALAM

Monday, 25 July 2011

Hari 04 - Satu tabiat yang anda ingin anda tapi tidak mempunyai

ok sekrang dah msuk hari yg ke4...tabiat???perh klau nk iktkan tabiat yg aku nak tp x buat2 lg la ne....adalah....nak sesangat aku rajin baca buku...heeheh..aku ne x la malas sngt tp nak baca buku...and aku ne bukan la ulat buku..klau nk exam or tngok owg baca buku bru aku nk men'busy'kan diri aku baca buku...hehhehe...that's me..ehhehe
ne jer gambar aku tngah study 

ne la tabiat aku nak wat x boleh2 lg..insyallah aku nak usaha..
GO! GO! CHAIYOK SYIFA!!!!

Sunday, 24 July 2011

Hari 03 - Gambar anda dan rakan-rakan anda

yeah...sudah hari yg ke3....GO SYIFA!!
cabaran hari ne aku suka sngat coz aku suka gambar2 ne...so bnyak la gambar aku dng kwan2 aku...lg pun hobi aku tangkap gambar...family aku n kwan2 aku yg rapat dah tau dah to hobi aku...ehehehhehe...hobi yg sngt2 menyerlah...
ok sekarang aku nak knl kan ampa dng kwan2 aku yg baik dng aku n yg istimewa...
ne la kawan baik & istimewa aku

ne kwan baik aku kat mahsa

ne lak superb baik dng aku la..kwan semereng a.k.a mak joyah

ne lak aien @ mrs pinky

ne kwan baik aku masa kat ALMAAD

ne la kwan baik aku time skolah mnengah n sekarang

ne kwan baik aku yg suka gelak..pareha

ne la kawan2 baik aku time sekolah menengah
kami geng 5 gengster

kak pah kawan aku yang sangat2 mereng & suka mengarut


budak2 kelas 5 epsilon