Friday, 23 September 2011

nasi ayam

ok tngah pepagi buta ne aku nak kongsi dengan ampa semua gambar2 makan malam aku n family abg aku n kak syikin...ok menu kami malam ne ada lah..nasi ayam dengan air oren...yum yum yummy!!!!
time x masak lg
amcm ayam yg aku goreng
yeah!!nasi dah masak
ne pulak smbal n kicap untuk nasi ayam la
ne la sup ayam..
time ne smua dah ready..tunggu sup jer didih
pembantu a.k.a pengacau yg dok sibuk nak makan jer
p/s : sapa2 dah tengok gambar ne then teringin nak makan..just commend jer kat bawah ne or pm aku kat FB untuk resepi yer...
sapa yang baru nak try masak try la resepi ne...senang sesangat la...esok nasi dagang pulak...tnggu aku update yer...

Thursday, 22 September 2011

ada lagi ker orang mcm ne??

selamat pagi...amcm korng??shat..ok tngok tak title pun mcm per lg kan...ok aku cter yer..
petang tadi aku g mkan nasi arab dng kak syikin..memng best la nasi tu...terbaik la..kdai tu best tp x da owg pun..may b time tu awal lg kot..x kisah la bnda tu..tngah sdap2 mkn ada la budak ne datang mintak sedekah.kata nya untuk umah anak2 yatim..so aku dng kak syikin bg la sedekah...lpas tu aku stop jap mkan smbil tengok budak tu..budak tu g trus kat stu meja ne..ada 2 owg mamat ne tengah makan..aku ingat mamat tu nak bagi duit jer or kata tak nak mcm sllu owg lain buat(kadang2 aku wat jugak la)..rupa2nya mamat tu ajak budak tu makan...sungguh aku terkejut...mula tu budak tu x nak smbil tunjuk air yg ada kat tangan dia..then mamat tu paksa jgk budak tu duduk...baik sngguh la dia tu..last2 lpas mamat tu paksa2 budak tu pun mkn la...aku smpat jgk la tngkap gmbar depa ne..sowi la x jelas sngt...
tinggal kawan mamat ne makan dengan budak tu

mamat tu tngah bayar

on the way nak blik tempat makan

mamat tu tengah sembang2 dengan budak tu


p/s: klau la yang baca blog aku ne mamat tu....aku betul2 teharu dng sifat prihatin tu la..
sila2 kita contoh yer..insyallah aku akan usaha wat mcm mamat ne la...


Wednesday, 21 September 2011

rindu ampa semua..

aku mlas nak tulis bnyak..aku terlampau rndu ampa smpai x tau nak tulis apa la....harap ampa ingt aku jgk la..ehehheehhe
durian's time

dah jadi bini owg dah

kami suka jalan2

sonok lepak

hobi yg sama..bergambar

suka bergambar jugak

zaman muda2

geng hingaq

dah tak malu sekarang

kami suka belakon

geng kak sulung

sama2 bising

TERIMA KASIH BEBANYAK ampa sudi jadi kawan aku yang banyak mulut ne time sekolah rendah, sekolah menengah dan jugak time kolej...rindu time dok gelak dng ampa dulu....
p/s: harap sampai bila2 la kita kwan yer....luve u all

Friday, 9 September 2011

anak-anak saya

lama nya dah x wat blog ne...huhuuh...sowi la yer..msti rindu kan nak tau hidup aku skrang mcm ner...Alhamduliallah...baik jer..tp skrng aku dah tak dok kat k.l la..dok kat s.p lak..sonok aku dok sini.aku rasa apa tu TANGGUNGJAWAB.mcm ner nak handle budak2.tambah pengetahun aku bab2 msak ne.yang aku tak tau lngsung ne...Alhamduliallah la..dah bnyak kli aku msak..
hari ne aku kluar jalan2 kat s.p ne..bwak anak2 aku la..ramai la..dalm 3 owg yg kecik..kalau korng pikir tu tak ramai terpulang la..tp bg aku ramai sbb semua perangai lain..
anak2 yg suka sngat KFC

sowg gaya sengeh & sowg gaya ayu

ayu girl & pengusik boy

semua tengah asik makan KFC

riang bersama


mak depa yang makin gemok!!!

aku sunguh-sunguh tabik mak yang mampu membesarkan anak yang ramai...
ampa nak tau mcm ner pengalaman ne..TRY LA WEH!!!