Thursday, 28 July 2011

Hari 07 - gambar seseorang / sesuatu yang mempunyai impak besar bagi anda

hah ok hari yg ke7..perh dah smnggu beb dok pulun wat benda ne...dok pulun wat dng mrs.pinky ne...pulun la kami dok wat..heheheheh
ok tajuk hari ne adalah.........baca kat atas tu...ehehehe
ok ne la owg yg bg impak besar dalam idup aku selain mak ayah aku and adik beradik aku...
dia ne la yg sabar gila2 layan aku yg perangai mcm apa jer pun ne...memang sabar la dia ne....
sbb tu la aku sayanggggggggggg sngt2 kat dia ne...
mohd shukri mohd redzuan


Wednesday, 27 July 2011

Hari 06 - Favorite pahlawan super dan mengapa

alhamduliallah dah smpai hari yg ke6 dah pun...ne pun kira lmbat nak update...hehehehhe...ptut la nm dia cabaran..bukn senang nak update setiap hari...perh payah kot....btw aku nak try jgk la...
ok hari ne bab pahlawan....aku ne nak kata minat super2 hero tak la sngt..tp aku nak sangt jd yg seekor ne..
ok nper la aku pnggil sekor???sebab dia kucing yg power...bkn maksud aku nak jd kucing...tp aku nak jd mcm dia...ala msti korng tau kan bila aku sebut kucing yg power...
DOREMON....that's my hero...
ne la hero aku


mmesti la korng pikir nper la aku nak jd doremon ne....
ne la sebab2 nyer..
1) ada poket yg POWER
2) gemok tp cute gila
3) gemok tp semua owg suka dia
4) sentiasa bg owg happy
5) sentiasa ada peyelesaian bg nobita
6) takot tikus (sama mcm aku)

hah ne la sbab2 aku suka sngt kat doremon ne............
i love doremon

Tuesday, 26 July 2011

hari 05 - Gambar tempat anda telah lawati

sebenar nyer mood aku skrng ne tersangat la tidak baik tp sbb nk trus kan cbaran...aku wat jgk...
purh2!!!!!!!nak ambik mood ne..
hah ok bab gambar2 ne suka benor la teman...hehehehehe....
ok sekarang mari cuci mata tngok gambar2 aku yg banyak ne...ehehehehhe
first gambar jejalan dng FAMILY
ne kat PCB(pantai cahaya bulan)

first time g MASJID  BESI

ne g jejalan dng mak & abah kat 
RIMBA HERBA PERLIS 

baru blik bari kelantan..
DATARAN TITIWANGSA

ne lak gambar aku jejalan dng member...semua gambar ne time aku first time g sana tau..

MASJID INDIA...time to shopping...

I-CITY, SHAH ALAM

Monday, 25 July 2011

Hari 04 - Satu tabiat yang anda ingin anda tapi tidak mempunyai

ok sekrang dah msuk hari yg ke4...tabiat???perh klau nk iktkan tabiat yg aku nak tp x buat2 lg la ne....adalah....nak sesangat aku rajin baca buku...heeheh..aku ne x la malas sngt tp nak baca buku...and aku ne bukan la ulat buku..klau nk exam or tngok owg baca buku bru aku nk men'busy'kan diri aku baca buku...hehhehe...that's me..ehhehe
ne jer gambar aku tngah study 

ne la tabiat aku nak wat x boleh2 lg..insyallah aku nak usaha..
GO! GO! CHAIYOK SYIFA!!!!

Sunday, 24 July 2011

Hari 03 - Gambar anda dan rakan-rakan anda

yeah...sudah hari yg ke3....GO SYIFA!!
cabaran hari ne aku suka sngat coz aku suka gambar2 ne...so bnyak la gambar aku dng kwan2 aku...lg pun hobi aku tangkap gambar...family aku n kwan2 aku yg rapat dah tau dah to hobi aku...ehehehhehe...hobi yg sngt2 menyerlah...
ok sekarang aku nak knl kan ampa dng kwan2 aku yg baik dng aku n yg istimewa...
ne la kawan baik & istimewa aku

ne kwan baik aku kat mahsa

ne lak superb baik dng aku la..kwan semereng a.k.a mak joyah

ne lak aien @ mrs pinky

ne kwan baik aku masa kat ALMAAD

ne la kwan baik aku time skolah mnengah n sekarang

ne kwan baik aku yg suka gelak..pareha

ne la kawan2 baik aku time sekolah menengah
kami geng 5 gengster

kak pah kawan aku yang sangat2 mereng & suka mengarut


budak2 kelas 5 epsilon


Friday, 22 July 2011

Hari 02 - Makna di sebalik nama Blog anda

ok sekarang aku nk wat untuk hari ke-2 lak..
nama blog aku adeqpunyer..sbb nyer adalah...
emmm (dok pikir smbil gigit kuku)..............

hah!!!dah ada mentol kat kepala ne..ada jwpan la ne...

sebab nya ada lah....dalam ne semua cerita hal idup aku n pandangan aku tentang sesuatu or owg..so adeqpunyer la...ehheeh..hah sebab apa ltak nm adeq..sbb aku ne manja gila..bak kata CYG aku..aku ne manja tp kasar...ehheheehehe...hanya yang kenal aku betul2 jer yg tau betul or tak..
so selesai la tugas aku untuk hari ke2 ne....
p/s: enty ne aku x guna pun gambar sndiri yer...semua ambik kar google image...

at sungai petani

dah 2 3 ari aku x on fb n blogger....maklum la blik kampung..jejalan merata la...dok umah dok balas dndam kat TV la...kat kolej x da TV..dan sekarang aku ada kat sungai petani atau pun owg kedah dok pnggil s.p jer..sngkat dan padat..kat s.p ne aku dok kat umah abg aku...sehari jer bermalam sebelum blik k.l..esok aku nak blik k.l la..insyallah la..aku dok s.p ne dok melayan mak nenek yg bnyak cakap..hani adlina bt mohd azrol hisyam..anak saudara aku yg pertama..so ne la gmbar dia yer..

abis teddy bear busuk aku pun kena pkai pmpes

ne get ready nak g mengaji depan umah 

ne pulak adik kepada hani adlina..ahmad adli

Hari 01 - Satu gambar baru-baru ini anda dan 15 fakta menarik mengenai diri anda


1) nama siti nurul syifa bt aziz
2) suka cakap banyak
3) suka bergambar
4) sapa yg tak knl akan ckp aku sombong
5) suka gigit kuku klau tngah pikir
6) anak manja
7) suka merajuk
8) pandai la cikit memasak
9) hati ne dah berpunya
10) degil la cikit
11) suka tido
12) berdikari
13) kenal dulu bru wat penilaian kat aku
14) sangat2 suka warna hijau
15) nak jd fisiotherapy yg bejaya..yeah!!

that me!!

30 hari punyer cabaran

td time tngah baca blog aku ada jmpa stu cabaran ne...mcm ok jer..ne aku wat cabaran untuk aku n sapa2 nak join bg tau jer yer..kita sama2 buat..bukan rugi pun untuk tmbah entry kat blog ada la..

Hari 01 - Satu gambar baru-baru ini anda dan 15 fakta menarik mengenai diri anda
Hari 02 - Makna di sebalik nama Blog anda
Hari 03 - Gambar anda dan rakan-rakan anda
Hari 04 - Satu tabiat yang anda ingin anda tapi tidak mempunyai
hari 05 - Gambar tempat anda telah lawati
Hari 06 - Favorite pahlawan super dan mengapa
Hari 07 - gambar seseorang / sesuatu yang mempunyai impak besar bagi anda
Hari 08 - matlamat jangka pendek untuk bulan ini dan mengapa
hari 09 - Sesuatu yang anda berbangga dengan diri anda dalam beberapa hari yang lalu
hari 10 - Songs anda mendengar apabila anda Happy, Sad, Bored, Hyped, Mad
Hari 11 - Satu lagi gambar anda dan rakan-rakan anda
Hari 12 - Bagaimana anda mendapat tahu tentang Blogger dan mengapa anda telah buat satu
Hari 13 - Satu surat kepada seseorang yang telah menyakiti anda baru-baru ini
Hari 14 - Gambar anda dan keluarga anda
Hari 15 - latak kan senarai lagu yg anda suka..klau boleh ltak mp3 or video lagu tersebut
Hari 16 - Satu lagi gambar anda sendiri
Hari 17 - Seseorang yang anda mahu untuk menukar kehidupan dengan satu hari dan mengapa
Hari 18 - Pelan / impian / matlamat yang anda dlm tmpoh 5 thun lagi
Hari 19 - nama samaran anda mempunyai; mengapa anda mempunyai
Hari 20 - Seseorang yang anda lihat diri anda berkahwin / bersama pada masa akan datang
Hari 21 - gambaran sesuatu yang membuat anda gembira
Hari 22 - Apa yang membuatkan anda berbeza dari orang lain
Hari 23 - Sesuatu yang anda inginkan
Hari 24 - gambar ibu bapa anda
Hari 25 - Apa yang saya akan ada dalam beg anda
Hari 26 - Apa yang anda fikir tentang kawan-kawan anda
Hari 27 - Mengapa anda melakukan ini cabaran 30 hari
Hari 28 - Gambar anda tahun lepas dan kini, bagaimana anda telah berubah sejak itu?
Hari 29 - Pada bulan ini lalu, apa yang telah anda pelajari
Hari 30 - makanan n minuman kesukaan anda..

then TAHNIAH anda berjaya

ambulance oh ambulance

ai...dah lma x update blog aku ne...ada sbb ksbukan hidup..cewah ayat sastera sngt la..
ok skrng aku nak cete nper la tjuk aku mcm tu...
sbb nya tadi time dok best2 layan fb tibe2 aku dng bunyi ambulan..lain jer bunyi dia..so aku tngok la kat tngkap blik aku yg mnghadap jalan besar depan MAHSA ne...rupa2 nya owg x nak bg laluan kat ambulan tu...cian dia smpai kn cakap2 la...cian lak aku tngok...nper la owg2 ne pnting diri sngt...klau korng penah wat mcm ne sowi la aku kutuk..
cuba la korng pikir yg ada dlm ambulan tu tngah nazak ker...nak besalin ker..korng bg jalan kira nya korng tolong jgk tau...dapat pahala wooow.....tak kan la x nk dpat pahala...hari jumaat lak tu..k la senang cete cuba korng bayang kan klau dlm tu family kita..x pun kita sndri..cepat smpai hospital mungking dpat slmat kan nyawa kita..so ingat la..lpas ne sila2 la bg laluan kat ambulans or polis or bomba...
idup ne mcm roda la...selalu berpusing..satu hari nnti kita rasa jgk tau..

ne la gambar tngah jem td..sowi x nmpak sngt..guna enset jer..

Saturday, 9 July 2011

alhamduliallah

selesai jgak semua masalah aku yang aku ada..so mulai esok dan seterus nya aku akan mulakan hidup baru...aku dah x nak dngar owg kata..yang penting diri aku...aku dah banyak kali terkena n aku nk wat yang sungguh2...
mak abah insyallah adik akan bukti kan....

Thursday, 7 July 2011

ne la syifa aziz

aduh dah lewat ne tapi mata tak ngtok langsung...so pikir aku pun nak la kenal kan korang dng diri aku...gambar aku kcik2...

ne gambar syer kecik2...aku n abg cik aku..
ne jer la gambar aku kcik2 yg aku ada..dulu kcik2 x reti nk tngkap gmbar n mntak owg tngkap gambar...so skrng dah bsar bnyak2 la gmbar aku yer...

my syuzai

ne la sesowang nya kwan aku yang suka teman aku jejalan...klau nak jalan jer ajak dia..insyallah la dia akan ikut..syuzai farhana love u yer....terima kasih la coz sudi jd kwan baik aku kat mahsa ne yer...sayang la sangat2 kat syuzai ne



Baru Nak Belajar


ne la syarifah nor awatif a.k.a kak pah 

ne sjer la nak buat jgk blog...dok tengaok kak pah n ain dok wat blog so aku pun nak jgk la buat blog...bru nak try power ke tak...ne semua kak pah punyer pasal la ne...dok bg cadangan mcm ne...btw tq yer kak pah...muah2..