Thursday, 22 September 2011

ada lagi ker orang mcm ne??

selamat pagi...amcm korng??shat..ok tngok tak title pun mcm per lg kan...ok aku cter yer..
petang tadi aku g mkan nasi arab dng kak syikin..memng best la nasi tu...terbaik la..kdai tu best tp x da owg pun..may b time tu awal lg kot..x kisah la bnda tu..tngah sdap2 mkn ada la budak ne datang mintak sedekah.kata nya untuk umah anak2 yatim..so aku dng kak syikin bg la sedekah...lpas tu aku stop jap mkan smbil tengok budak tu..budak tu g trus kat stu meja ne..ada 2 owg mamat ne tengah makan..aku ingat mamat tu nak bagi duit jer or kata tak nak mcm sllu owg lain buat(kadang2 aku wat jugak la)..rupa2nya mamat tu ajak budak tu makan...sungguh aku terkejut...mula tu budak tu x nak smbil tunjuk air yg ada kat tangan dia..then mamat tu paksa jgk budak tu duduk...baik sngguh la dia tu..last2 lpas mamat tu paksa2 budak tu pun mkn la...aku smpat jgk la tngkap gmbar depa ne..sowi la x jelas sngt...
tinggal kawan mamat ne makan dengan budak tu

mamat tu tngah bayar

on the way nak blik tempat makan

mamat tu tengah sembang2 dengan budak tu


p/s: klau la yang baca blog aku ne mamat tu....aku betul2 teharu dng sifat prihatin tu la..
sila2 kita contoh yer..insyallah aku akan usaha wat mcm mamat ne la...


No comments:

Post a Comment